23. 6. 2017

Červen - 4. týden

Předposlední červnový týden jsme se vypravili na poslední exkurzi do Osvětimi a Krakova v tomto školním roce. Škola z Brna si prohlédla bývalé koncentrační tábory Osvětim a Březinka a pro odlehčení i krásné město Krakov s naší krakovskou průvodkyní Eliškou.
O návštěvu Osvětimi byl teď na jaře 2017 enormní zájem nejen v naší CK, ale všude. Památník v Osvětimi hlásil již tři až čtyři měsíce předem úplně vyprodáno a dá se očekávat, že tomu tak bude i na jaře 2018. Proto bude výhodné rezervovat si termín ještě před Vánoci.

Libuše a Přemysl
Naopak opavská škola se zase vypravila za námi do Prahy. Strávili tu tři dny. První den po příjezdu absolvovali hru "Pražské perličky". Druhý den navštívili pražskou Zoologickou zahradu. A poslední den se vypravili na Vyšehrad, připomněli si legendy o Šemíkovi, o kněžně Libuši i o Čertově sloupu a nezapomněli ani v tichosti navštívit vyšehradský hřbitov s hrobkou Slavín. Na malou fotoreportáž se můžete podívat na našem Facebooku.

Ani v tomto týdnu nechybí školy v přírodě a několik třídních výletů, ale o takových pobytech jsme už tolikrát psali, že to tentokrát vynecháme 😃

Žádné komentáře:

Okomentovat