14. 6. 2020

Červen - 2. týden

Právě končí víkend, který pro některé z nás byl prodloužený. Od čtvrtka jsme totiž byli na kurzu odobrném vzdělávacím kurzu "Instruktor vodní turistiky".

První den začal přednáškou. Druhý den, v pátek, jsme absolvovali celodenní sjezd Vltavy ze Zlaté Koruny do Boršova na kánoích. Cestou jsme zastavovali u různých peřejí a nacvičovali nájezdy do proudu. To se samozřejmě neobešlo bez četných "cvaknutí". Voda byla studená, takže sláva neoprénu 😁 Večer opět byla přednáška.

Celou sobotu jsme strávili na slalomovém kanále České Vrbné. Trénovali jsme jízdu na nafukovacích lodí Baraka a na kajacích. Večer samozřejmě nechyběla poslední přednáška.

Nedělní dopoledne jsme také strávili na slalomovém kanále České Vrbné, ale nacvičovali jsme vodní záchranu pomocí házečky a upoutaného zachránce. Na programu byl i výcvik na raftech, ale z důvodu covidové situace jsme měli jen teoretickou přednášku.
Po obědě dostali úspěšní absolventi osvědčení (my jsem byli mezi nimi 😇), ještě poslední rady od zkušených vodáckých instruktorů a vydali jsme se na cestu domů.
V budoucnu tedy na našich vodáckých kurzech budete moci potkat kromě instruktora Tomáše i instruktory Matouše a Danu. Už se moc těšíme 😊

Žádné komentáře:

Okomentovat