25. 4. 2019

Duben - 4. týden


Využili jsme dnešního skutečně nádherného počasí a vypravili se s jednou berounskou školou do Prahy na Pražský hrad a Petřín. Navštívili jsme Valdštejnskou zahradu, kde jsme především pozorovali pávy korunkaté i bílé. Po starých zámeckých schodech jsme vystoupali na Hrad - vstupní Černou věž jsme v celé její kráse obdivovat nemohli, protože je pod lešením, stejně jako se pracuje na Starém purkrabství, ale to nám až tak nevadilo. Místo toho jsme se třeba dozvěděli, jak bonbony Hašlerky získaly svůj název, anebo jaká legenda se váže ke vzniků chrličů.
Kromě informací z historie jsme si pověděli pověsti třeba o svatovítském zvonu Zikmund, dali jsme společně dohromady všechny korunovační klenoty i osoby, které mají od klenotnice klíče. U Svatovítské katedrály jsme se nasvačili a pak se pomalu vypravili do Lorety. Rozdělili jsme se do skupinek a každá dostala pracovní list a prozkoumali jsme celou Loretu včetně pokladu. Protože jsme v Loretě byli ve správný čas, slyšeli jsme i hrát zvonkohru.
Pak jsme se vypravili na Petřín, kde jsme si dali zaslouženou zmrzlinu a kdo chtěl, mohl vystoupit na rozhlednu, anebo nezabloudit v bludišti. Dolů z Petřína jsme se svezli lanovkou a výlet zakončili krátkým rozchodem v obchodním centru.

Žádné komentáře:

Okomentovat